MENIU

Un tren încărcat cu produse petroliere a deraiat la Boju, în judeţul Cluj - VEZI VIDEO

Foto: ecomagazin.ro
Trenul are în total 36 de vagoane
Aproape 3.000 de tone de produse petroliere erau transportate cu trenul deraiat la Cluj

Un tren cu 36 de vagoane care transporta produse petroliere a deraiat la Boju, în judeţul Cluj. Aceasta este a doua deraiere a unui tren pe căile ferate române şi este al treilea accident feroviar în decurs de 24 de ore.

Şapte vagoane au au căzut de pe şine, iar din ele a început să se scurgă produse petroliere. Constantin Dănilă de la Poliţia TF Cluj a declarat că "la locul accidentului sunt scurgeri de motorină din vagoanele care au deraiat".

Aproape 3.000 de tone de produse petroliere erau transportate cu trenul deraiat la Cluj. Oficialii Poliţiei Transporturi au mai declarat că traficul feroviar este blocat în zonă.

Viceprimarul comunei Cojocna, Balog Ştefan, a declarat luni că o parte dintre vagoanele trenului care a deraiat la Boju s-au prăbuşit într-o râpă şi că în zona în care a avut loc accidentul nu sunt case şi nici vegetaţie forestieră.

Mai multe autospeciale ale pompierilor au ajuns în zona accidentului.

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a declarat că "terenul unde trenul a deraiat este foarte accidentat. Trenul venea din Prahova şi aducea produse petroliere pentru Cluj". Prefectul judeţului Cluj a mai declarat că, deşi există scurgeri de substanţe inflamabile, pericolul de incendiu a trecut.

"Este vorba de o deraiere a şapte vagoane pline cu benzină şi motorină. Şase dintre ele sunt căzute într-o râpă", a declarat Gheorghe Şurubaru, director de infrastructură la CFR Cluj. 

Trei trenuri au fost anulate şi alte două staţionează, în urma accidentului. 

În ultimele 24 de ore pe căile ferate din România două trenuri au deraiat, iar un altul a lovit un camion plin cu cărămizi la o trecere de cale ferată.

La ora 2.30 dimineaţa Acceleratul 1692 Timisoara-Bucuresti a deraiat, opt vagoane şi locomotiva sărind de pe şine. În urma acestui accident 15 persoane au ajuns la spital. La această oră se lucrează pentru degajarea vagoanelor puse de-a curmezişul pe calea de rulare.

La Gura Ocnitei un tren marfar a lovit un camion încarcat cu caramizi la o trecere de cale ferată. Şoferul camionului a reuşit să sară din cabină înaintea impactului.

În anul 2007 la aceeaşi trecere de cale ferată s-a produs una dintre cele mai mari tragedii de pe căile ferate româneşti. Un autocar plin cu turişti a fost lovit în plin de un tren Personal. În urma ciocnirii 9 oameni au decedat, iar mai mulţi au fost răniţi.

 

Mai multe articole despre:
accident feroviar tren vagoane deraiere breaking news