MENIU

Un tren de călători a deraiat în judeţul Dolj. Circulaţia pe calea ferată a fost deviată

Foto: Realitatea TV
15 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.
Opt vagoane şi locomotiva trenului accelerat au deraiat.
Nu se cunoaşte încă motivul accidentului.
Întreaga circulaţie între Craiova şi Caracal a fost blocată. Toate trenurile de pe această rută au fost deviate, prin Piatra Olt. Medicul coordonator al acţiunii de tratare a persoanelor rănite î
Foto: Florin TANOVIC
Foto: Florin TANOVIC
Foto: Florin TANOVIC
Întreaga circulaţie feroviară între Craiova şi Caracal a fost blocată din cauza accidentului.

Grav accident feroviar lângă Craiova. Locomotiva şi opt vagoane ale unui tren accelerat au deraiat. Ipoteza şocantă, lansată chiar de oficiali din ministerul Transporturilor, este că şuruburile care fixau şina erau desfăcute. 15 pasageri au ajuns la spital.

Opt vagoane şi locomotiva trenului accelerat 1692 au sărit de pe şine. Accidentul s-a petrecut în dreptul localităţii Cârcea, în jurul orei 02.30. Nicio persoană din tren nu a fost grav rănită.

15 pasageri au ajuns la spital şi mulţi alţii au primit îngrijiri la faţa locului. Trenul e în continuare pe şine şi nu poate fi mutat până când ancheta asupra accidentului nu va fi terminată la faţa locului. Toţi călătorii au fost evacuaţi şi au fost preluaţi de autocare. Toţi pasagerii au fost duşi la Caracal. Două persoane au refuzat transportul la spital.

Mulţi dintre pasageri au fost în stare de şoc, jandarmii fiind nevoiţi să-i scoată pe geam. Unele vagoane au fost aruncate la trei metri de şină. Trenul ducea 200 de persoane pe ruta Timişoara - Bucureşti. Nu se ştie în cât timp va fi degajată calea ferată, dar s-a format deja o comisie care anchetează cauzele accidentului.

Întreaga circulaţie între Craiova şi Caracal este blocată.  Toate trenurile de pe această rută au fost deviate, prin Piatra Olt. Angajaţii CFR estimează că traficul feroviar va fi reluat marţi, de dimineaţă. Medicul coordonator al acţiunii de tratare a persoanelor rănite în accident a declarat că niciunui pacient nu i-a fost pusă viaţa în pericol. Totuşi, mai multe persoane au suferit traume psihice.


REALITATEA.NET - Un tren de călători a deraiat în judeţul Dolj. Circulaţia pe calea ferată a fost deviată

Directorul CFR Călători, Marin Şuşanu a declarat că intervenţia s-a făcut rapid şi că echipele care s-au ocupat de pasageri s-au descurcat foarte bine, având în vedere că zona este destul de greu accesibilă. Şi prefectul de Dolj, Florin Stancu, a declarat că atât medicii, cât şi jandarmii au intervenit foarte repede, iar ancheta care deja a fost demarată va stabili ce a provocat accidentul.

Unul dintre pasagerii din tren a declarat că din cauza accidentului a ratat îmbarcarea în autocarul care trebuia să-l ducă în Turcia, pentru o vacanţă de o săptămână. Bărbatul a fost asigurat de directorul CFR Călători că va fi despăgubit.

Toţi pacienţii au primit îngrijiri medicale la Spitalul clinic de urgenţă numărul 1 din Craiova. Un pacient a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de consiliere psihilogică, rămânând sub supraveghere medicală.

Motivele accidentului rămân un mister. Conductorul trenului a declarat că circula cu viteză regulamentară (100 km/oră) şi că nu a avut niciun obstacol în faţă. 100 de jandarmi au venit la faţa locului pentru a ajuta pasagerii speriaţi din tren şi personalul medical din Craiova s-a aflat în alertă, pentru că iniţial s-a bănuit că numărul victimelor va fi mult mai mare.

Vezi imagini de la locul accidentului.

Mai multe articole despre:
tren deraiat Dolj news alert