MENIU

Un tânăr rătăcit în Munţii Bucegi a fost găsit de salvamontişti

Foto: ghidulturistic.ro

Tânărul căutat de salvamontiştii din Buşteni a fost găsit de una din echipe pe un traseu care coboară în staţiunea Sinaia. Acesta a declarat că a înnoptat la o cabană de pe Platoul Bucegi.

"Neavând telefonul la el, prietenii săi nu au mai putut lua legătura cu el şi de aceea s-au speriat şi au apelat la noi. L-a reperat una din echipele noastre, după mai bine de patru ore de căutări. Cobora spre Sinaia, se îndrepta spre casă", a declarat şeful Echipei Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Salvamontiştii au plecat pe 31 iulie dimineaţa în căutarea unui tânăr dispărut în munte de pe 30 iulie seara, acesta încercând să ajungă la Cabana Vârful Omu cu alţi doi prieteni, prin creasta Bucşoi. Cei doi s-au întors din traseu, şi au sunat la Salvamont joi noapte la ora 1.00, când au văzut că prietenul lor nu mai ajunge.

În ultimele două săptămâni, doi turişti şi-au pierdut viaţa în Munţii Bucegi. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu aleagă trasee montane dificile, să respecte întocmai marcajele şi să plece întotdeauna echipaţi corespunzător.
Mai multe articole despre:
munte Sinaia Bucegi Muntii Bucegi salvamont