MENIU

Un tânăr din Covasna a fost înşelat pe internet de o firmă de consultanţă

Foto: Realitatea TV

Mare atenţie cui trimiteţi bani. Atraşi de ofertele tentante de pe internet din ce în ce mai mulţi români ajung să fie păcăliţi. Ultima victimă, un tânăr din Covasna care a trimis aproape 700 de euro unei firme, convins că aceasta îi va facilita obţinerea unui credit.

"Pentru persoane fizice sau juridice cu dobândă de 5% pe an. Nu se face verificare CIP sau CRB. Suma minimă este 5.000 de dolari, maximă nelimitat. Creditele le acordă grupuri financiare din Marea Britanie, Elveţia, Dubai şi Australia. Informaţii suplimentare la tel..."

Aşa a început totul. Un anunţ tentant, strategic plasat pe un site des vizitat. 

Convins că l-a prins pe Dumnezeu de picior, tânărul a trimis formularele cerute. Avea nevoie de un împrumut pentru a-şi deschide o pensiune. Persoana de la capătul firului i-a transmis că trebuie să plătească un comision de 700 de euro. Tânărul a trimis banii însă imediat ce transferul a fost efectuat n-a mai auzit nimic de la firma respectivă. Omul s-a plâns poliţiştilor.

"E un mod de operare nou, simplu şi din păcate intervenim după ce cetăţenii plătesc anumite taxe", a precizat comisarul şef, Corneliu Cîmpeanu, şef IPJ CV.

Oamenii legii au început o anchetă. Poliţiştii recomandă atenţie maximă la anunţurile de pe internet, care de multe ori sunt păcăleli.