MENIU

Un tânăr din Covasna a fost grav rănit după ce a fost atacat de urs

Foto: comisarul.3x.ro

Un tânăr din judeţul Covasna a fost grav rănit, duminică, după ce a fost atacat de un urs în timp ce se întorcea cu un prieten de la o cabană.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna (IJP), Corneliu Câmpeanu, a declarat că tânărul, împreună cu un prieten, a mers la o cabană de vânătoare la 15 kilometri de Comandău, iar la întoarcere le-a ieşit un urs în faţă şi i-a atacat. Animalul i-a atacat pe ambii tineri, dar unul a scăpat, întrucât în zonă au mai apărut nişte oameni şi ursul a renunţat. Celălalt însă a fost grav rănit la faţă de urs. Potrivit lui Câmpeanu, tânărul atacat a fost dus cu sania de şeful postului de poliţie din Comandău până la Salvare.

În Covasna există în jur de 900 de urşi şi în ultimii ani în loc de câte unul-doi pui, acum unii au şi câte trei sau patru. Gospodarii din comune ca Dobârlău, Bixad sau Barcani s-au plâns de mai multe ori, toamna şi primăvara în special, de prezenţa urşilor care umblă nestingheriţi, iar unii au fost şi atacaţi.

Un bărbat din Bixad a fost operat de zeci de ori în urma unui atac de urs, iar un vânător a fost şi el atacat de un animal, anul trecut, dar a scăpat cu viaţă.

Mai multe articole despre:
atac Sinaia urs Covasna