MENIU

Un tânăr care s-a întors din Italia şi are simptome de gripă a fost pus în carantină la Ploieşti

Foto: shutterstock.com

Un tânăr în vârstă de 21 de ani care s-a întors recent din Italia şi are simptome de gripă a fost pus în carantină la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, iar medicii i-au recoltat probe de sânge pentru a le trimite la analize la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Bărbatul s-a prezentat la spital marţi seară. Pentru că a călătorit recent în Italia, ţară unde există cazuri de gripă porcină, medicii au hotărât să-l interneze la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, unde să fie pus în carantină.

"Cetăţeanul a făcut foarte bine că s-a prezentat la medic şi sugerăm ca fiecare pesoană care prezintă simptome gripale să facă la fel. Acesta se află în acest moment în caratină, aşa sunt procedurile, au fost luate probe şi trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală", a  declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu.

El a adăugat că starea generală a pacientului e bună. "Rezultatele analizelor vor veni în 24 de ore. Nu avem de ce să ne alarmăm până în prezent", a mai spus Condrescu. Potrivit acestuia, pe baza unor informaţii preliminarii, în momentul de faţă vorbim, în proporţie de aproape 100%, de o gripă sezonieră normală.