MENIU

Un tablou de Picasso, estimat la 12 milioane de lire sterline, a fost scos la licitaţie miercuri

Foto: NewsIn

Tabloul "Femme au chapeau", pictat de Pablo Picasso în ultimii săi ani de viaţă şi estimat la 12 milioane de dolari, a fost capul de afiş al licitaţiei de artă impresionistă şi modernă organizată, miercuri, de casa Christie's.

"Femme au chapeau" face parte din colecţia privată a artistului şi regizorului Julian Schnabel - cunoscut publicului în special pentru "The Diving Bell and the Butterfly" (2008), care i-a adus un glob de aur. Din 1989, tabloul pictat de Picasso a fost în centrul colecţiei personale a lui Schnabel, fiind aşezat în sufrageria acestuia, ca o sursă de inspiraţie zilnică pentru proiectele creative ale sale.

Pictat pe 26 august 1971, "Femme au chapeau" poartă dovada productivităţii neobosite a lui Picasso din ultimii săi ani de viaţă. Tabloul este, în fapt, portretul unei femei cu o privire feroce, pictat pe o pânză imensă, care îi dă o prezenţă impozantă.

"Femme au chapeau" a fost expus în cea de-a doua mare expoziţie a picturilor lui Pablo Picasso, la Palais des Papes din Avignon, în mai 1973, la o lună după decesul artistului. Pregătirile pentru această expoziţie începuseră înainte de moartea lui Picasso, artistul fiind cel care s-a ocupat personal de selecţia tablourilor.
Mai multe articole despre:
licitaţie tablou Pablo Picasso Christies