MENIU

Un sucevean a fost condamnat la moarte în China, pentru trafic de droguri

Foto: 7sur7.com

Trei suceveni au fost arestaţi în China pentru trafic de droguri. Unul a fost condamnat la moarte, iar doi dintre ei, arestaţi după ce asupra lor au fost găsite cantităţi importante de cocaină şi heroină, îşi aşteaptă sentinţa.

Conform informaţiilor ziarului Monitorul de Suceava, confirmate de surse din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, cei trei suceveni arestaţi în China fac parte din seria tinerilor din municipiul Suceava racolaţi drept cărăuşi pentru reţelele internaţionale de trafic de droguri.

Unii dintre curierii racolaţi au fost desemnaţi să efectueze transporturi în state care au legislaţie deosebit de severă pentru comiterea unor astfel de fapte, inclusiv pedeapsa cu moartea.

Dacă până în prezent anchetatorii vorbeau doar despre arestarea cărăuşilor suceveni de droguri în ţări precum Uruguay, Olanda, Norvegia, Irlanda şi Brazilia, lista cuprinde, se pare, şi ţări precum China, în care traficul de stupefiante se pedepseşte cu moartea.

Surse juridice au mărturisit pentru "Monitorul" că tânărul condamnat deja la moarte în China a trimis o scrisoare părinţilor săi în care îşi cere iertare pentru prostia pe care a făcut-o şi îi roagă să strângă bani pentru a-i putea aduce acasă, după execuţie, trupul neînsufleţit.

Pedeapsa capitală îi aşteaptă, se pare, şi pe ceilalţi doi tineri convinşi, pentru câteva mii de euro, să transporte droguri în China.

Contactat de REALITATEA.NET, Ministerul Afacerilor Externe susţine că potrivit Convenţiei Consulare bilaterale din 1992 dintre România şi RP Chineză, arestarea unui cetăţean trebuie comunicată în cel mult 4 zile de la producerea sa.

MAE precizează că Ambasada României la Beijing nu a fost notificată până la această dată.

Ministerul informează că imediat ce a luat la cunoştinţă de posibilitatea existenţei unui cetăţean român care ar putea fi arestat şi condamnat la moarte, Ambasada României la Beijing a solicitat precizări autorităţilor locale competente.

 

Mai multe articole despre:
China trafic de droguri