MENIU

Un secretar de stat din MAI este acuzat că ar fi intervenit într-un caz de mită electorală la Galaţi

<descriere>

Scandal electoral la Galaţi. PSD l-a reclamat la Poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean pe secretarul de stat în MAI Liviu Grădinaru. Acesta este acuzat că ar fi intervenit pentru ca poliţia să nu ancheteze un posibil caz de mită electorală a PD-L. Oficialul susţine însă că se afla în zonă întâmplător şi că le-a cerut poliţiştilor doar să-şi facă datoria.

Un gălăţean a sesizat aseară la 112 că dintr-un microbuz cu poza lui Traian Băsescu pe el se împart pachete cu alimente. În scurt timp, la faţa locului au ajuns poliţiştii, reprezentaţi ai PSD şi PD-L, dar şi secretarul de stat în MAI Liviu Grădinaru.

Reprezentanţii PSD reclamă că Grădinaru ar fi făcut presiuni asupra poliţiştilor, care au lăsat microbuzul să plece fără niciun control.
\"Regret că respectivul agent sau ofiţer de poliţie care era nu i-a pus cătuşele domnului secretar de stat. Era o acţiune în flagrant în care era vorba de trafic de influenţă, favorizarea infractorului\", a declarat Dan Nica, preşedintele PSD Galaţi.

Oficialul MAI susţine însă că a ajuns întâmplător la locul incidentului, care s-a petrecut în apropierea domiciului său. Grădinaru se află la Galaţi în concediul fără plată obligatoriu.

Secretarul MAI se apără, spunând că nu a dat niciun ordin poliţiştilor \"decât să aplice legea\". \"Lume multă adunată în stradă, unii claxonau că vroiau să intre la bloc, era lumea iritată, unii strigau că au făcut apel la 112, alţii strigau că au chemat poliţia comunitară\", a povestit Liviu Grădinaru.

Reprezentanţii PSD au depus reclamaţii la poliţie şi la BEJ Galaţi.