MENIU

Un scriitor american îşi publică romanul pe site-ul de microblogging Twitter

FOTO: REALITATEA.NET

Matt Stewart, un scriitor american care nu a găsit un editor pentru romanul său de debut, îşi va publica lucrarea pe site-ul de microblogging Twitter, prin câteva mii de mesaje de câte 140 de caractere.

Romancierul, care locuieşte în San Francisco, a început să-şi posteze romanul numit "The French Revolution" marţi, cu ocazia Zilei naţionale a Franţei. "Din câte ştiu, sunt prima persoană care publică un roman întreg pe Twitter", scrie autorul pe site-ul propriu.

Romanul prezintă povestea unei familii din San Francisco care îşi inventează locul în istorie, după cum spune chiar autorul. Potrivit lui Stewart, publicarea romanului pe Twitter este o experienţă sociologică care permite observarea modului în care oamenii reacţionează la o naraţiune lungă povestită în fragmente.

Scriitorul estimează că va fi nevoie de aproximativ 3.700 de mesaje pe Twitter pentru a publica online cele 480.000 de caractere ale cărţii sale. "Mă îndoiesc, însă, că va fi cineva care să-mi citească postările", a mai spus Stewart.

Pentru cititorii ceva mai tradiţionalişti, scriitorul american oferă cartea la vânzare, în format electronic, pe mai multe site-uri.

Mai multe articole despre:
internet român Twitter