MENIU

Un schelet de Tyrannosaurus rex vechi de 66 de milioane de ani a fost scos la licitaţie

Foto: seanellery.com

Unul dintre cele mai mari schelete de Tyrannosaurus rex descoperite vreodată, vechi de 66 de milioane de ani, de aproximativ 13 metri lungime, va fi scos la licitaţie în luna octombrie, în Las Vegas, de casa de licitaţii Bonhams & Butterfield, potrivit presei de specialitate.

În cadrul licitaţiei din octombrie vor fi disponibile 50 de loturi de fosile, printre care un schelet al unui dinozaur de aproximativ nouă metri lungime şi un schelet de rechin din perioada geologică Permian.

Scheletul de Tyrannosaurus Rex care va fi scos la licitaţie, botezat Samson, a fost descoperit în urmă cu 15 ani în apropiere de Buffalo, Dakota de sud.
Craniul lui Samson, îngrijit de cercetătorii de la Muzeul naţional de istorie Carnegie din Pittsburg, Pennsylvania, este considerat unul dintre cele mai complete. În timpul vieţii, Samson a fost egal în greutate cu Sue, scheletul de Tyrannosaurus rex vândut în 1997 pentru 8,3 milioane de dolari.

"Deşi cercetările pe acest schelet de dinozaur sunt incomplete, experţii cred că este unul dintre cele patru posibile exemplare dintr-o specie încă necunoscută de Tyrannosaurus. Abia aştept să îl văd complet asamblat în Las Vegas", a declarat Peter Larson, paleontolog specializat în Tyrannosaur.

Mai multe articole despre:
dinozaur Tyrannosaurus Rex schelet