MENIU

Un român suspect de infectare cu H1N1, aflat în carantină, susţine că este tratat cu indiferenţă de autorităţi

Vlad Posea: Am aflat că nu au intenţia să ne facă testele
Foto: wordpress.com

Unul dintre foştii colegi ai femeii de 28 de ani, infectată cu virusul H1N1, este în carantină de luni. Tânărul spune că nu a primit încă rezultatul analizelor şi a povestit pentru Realitatea TV cum a fost tratat de autorităţile medicale. Ministerul Sănătăţii a anunţat că va transmite joi care este metodologia de supraveghere şi cum sunt gestionate cazurile suspecte de gripă şi persoanele care au intrat în contact cu acestea.

"Am fost împreună cu o persoană care a contactat virusul la un eveniment. A doua zi am fost contactat şi ne-a spus că trebuie să ne face testele ca să se vadă dacă avem sau nu virus. Ni s-au preluat câteva probe, ni s-au dat câteva formulare pe care să le completăm. Trebuia să declarăm că refuzăm internarea şi când am întrebat dacă trebuie să ne internăm ni s-a spus că în niciun caz", a povestit Vlad Posea pentru Realitatea TV.

"Iniţial ni s-a spus că vom fi sunaţi a doua zi dimineaţă dacă testele vor fi pozitive. A doua zi am aflat că testele nu s-au facut şi nici nu au intenţia să le facă", a mai spus pacientul.

"După ce ne-am certat cu cei de la Matei Balş am fost sunaţi de cei de la Sanepid şi le-am comunicat că refuz să vorbesc cu ei până nu primesc rezultatele de la teste", a precizat Vlad Posea.

Până în prezent, au foste efectuate teste pentru 160 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii. În cazul a opt dintre acestea probele au ieşit pozitive.