MENIU

Un român din Spania va primi medalia pentru merit cetăţenesc după ce s-a luptat cu un infractor

Foto: RealitateaTV

Un tânăr român din Spania va primi medalia pentru merit cetăţenesc din partea guvernului regional al Madridului, după ce, în urmă cu două zile, într-o confruntare cu un infractor, a reuşit să recupereze o casă de marcat furată dintr-un magazin, relatează Radio România Actualităţi, preluat de RADOR.

În vârstă de 23 de ani, românul este tratat în prezent într-un spital din Madrid, după ce a suferit, în timpul confruntării, mai multe răni la nivelul toracelui.

Pentru merite cetăţeneşti deosebite, autorităţile regionale îi vor acorda românului Medalia Comunităţii Madrid. Sâmbătă, ministrul regional pentru imigraţie, Javier Fernandez Lasquetty, l-a vizitat pe român la spital, a relatat corespondentul RRA în Spania.

"Acest cetăţean român a avut un comportament absolut exemplar de care se poate simţi mândru, de care se pot simţi mândri cei 200.000 de români care trăiesc în regiunea Madridului. Eu însumi, ca ministru regional pentru imigraţie al comunităţii Madridului, mă simt foarte mândru de acest exemplu dat de un cetăţean român care a avut un comportament civic, viteaz, exemplar, care, în plus, înseamnă o integrare perfectă în societatea noastră", a declarat Javier Fernandez Lasquetty.

Identitatea şi înfăţişarea românului sunt protejate, dat fiind că a fost victima unei agresiuni încă neelucidate. Medicul care îl îngrijeşte a declarat sâmbătă că starea sănătăţii tânărului este bună şi probabil că va fi externat peste câteva zile.
Mai multe articole despre:
Spania Madrid medalie infractor român