MENIU

Un recidivist din Vaslui a violat două femei şi a spart un magazin în decurs de câteva ore

FOTO: transilvaniaexpres.ro

Două femei, din localitatea vasluiană Stănileşti, au fost bătute şi violate, în noaptea de duminică spre luni, de către un recidivist periculos, abia ieşit din puşcărie, care a spart în aceeaşi noapte şi un magazin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţan (IPJ) Vaslui, inspector Mihaela Ştraub, bărbatul ieşise în urmă cu trei săptămâni din închisoare, beneficiind de eliberare condiţionată.

Săndel Palade, în vârstă de 33 ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare după ce a lovit un consătean, provocându-i decesul şi la zece ani de închisoare, după ce a supus la perversiuni sexuale o bătrână de 75 ani, care la o săptămână după ce a fost batjocorită, a murit. În ambele cazuri, bărbatul a beneficiat de eliberare condiţionată, graţie comportării exemplare din închisoare.  "Recidivistul a fost prins, după ce a lovit şi violat sub ameninţare  două femei şi a spart un magazin. După cel de al doilea viol, poliţiştii de la Huşi, au cerut sprijin, fiind mobilizate forţe impresionante pentru a-l prinde. Zeci de poliţişti de la Biroul de Poliţie Rurală Huşi, posturile de poliţie comunale învecinate, Serviciul de Investigaţii Criminale, DPIR şi poliţişti ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au scotocit zona, iar după aproape opt ore de căutări l-au prins pe violator, într-un lan de floarea soarelui", a declarat, luni, inspectorul Mihaela Ştraub.

Bărbatul a intrat cu forţa în case primei victime, o femeie de 39 de ani, care locuia singură, cu doi copii, şi sub ameninţarea unui cuţit, a violat-o, sub privirile îngrozite ale unui băieţel de zece ani. Fiul mai mare, de 14 ani, a reuşit să se târască până afară şi a alertat bunicii, care au anunţat poliţia. În timp ce poliţiştii de la Stănileşti şi de la Biroul Poliţiei Rurale Huşi investigau cazul, la aproximativ 100 de metri de casă, violatorul dădea o spargere la un magazin, de unde a furat băutură şi banii găsiţi în sertar. Câteva ore mai târziu, în zorii zilei,  bărbatul a lovit şi violat o altă femeie, de 52 de ani, care mergea la muncă, la o fermă viticolă din zonă.

Abia după ce au fost sesizaţi în legătură cu cel de-al doilea viol, poliţiştii huşeni, depăşiţi de situaţie, au cerut spirjin, fiind mobilizate forţe  impresionante pentru prinderea infractorului. După 12 ore de la comiterea primului viol, bărbatul a fost găsit în stare de ebrietate, într-un lan de floarea soarelui de lângă sat.  Săndel Palade a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, viol şi furt calificat.

Mai multe articole despre:
Vaslui poliţie spargere închisoare viol