MENIU

Un punct SMURD a fost inaugurat la Unitatea de Jandarmi din Târgu Mureş

Foto: orylex.wordpress.com

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a participat, vineri, la inaugurarea, în premieră naţională, a unui punct SMURD la Unitatea de Jandarmi din Târgu Mureş,

"Este o soluţie foarte bună şi eficientă pentru populaţia municipiului Târgu Mureş (...) Acest lucru va reduce foarte mult timpul de sosire, poate în anumite zone la trei-patru minute, deoarece, în ultima perioadă, din cauza aglomeraţiei şi pentru că SMURD şi ISU sunt la capătul celălalt al oraşului, timpul era de 15-20 de minute", a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, maşina de intervenţia a fost dată de Ministerul Sănătăţii, iar sediul a fost amenajat din cota de 2% din impozit virată de contribuabili. Amenajarea şi dotarea spaţiului a costat 25.000 de lei, iar manopera a fost asigurată gratuit de ISU.

Potrivit lui Raed Arafat, se mai are în vedere amplasarea unui astfel de centru de intervenţie la ieşirea din Târgu Mureş către Cluj Napoca, tot pe considerentul scăderii timpului de intervenţie, precum şi deschiderea unor astfel de centre în alte patru locaţii din judeţ, cum ar fi Miercurea Niraj şi Luduş.

Şeful ISU Moreş, colonel Mihai Chiorean, a precizat că ideea de a disloca un echipaj în această zonă a oraşului există de cinci ani. "Sigur că nu ne-am gândit atunci ca locaţia să fie IJJ, ci un parter al unui bloc unde, pe lângă Ambulanţă, să fie şi spaţiu pentru o maşină de pompieri şi una de descarcerare. Nu s-a putut realiza şi, începând din vara anului trecut, am marşat pe pista ca cel puţin o salvare să o aducem la IJJ. Comanda Jandarmeriei Naţionale a fost receptivă la solicitarea ISU, astfel încât într-o perioadă relativ scurtă s-au primit aprobările de rigoare şi am putut deschide astăzi acest punct", a spus şeful ISU.

Mai multe articole despre:
jandarmi medic SMURD Raed Arafat