MENIU

Un pui de panda roşu s-a aventurat pentru prima oară în natură, la Zoo Boise

Foto: zooboise.org
Îngrijitorii puiului de panda roşu au organizat un concurs pentru a-i oferi un nume

Zoo Boise, din SUA, are o nouă atracţie adorabilă: un pui de panda roşu a ieşit pentru prima oară afară din cuşca sa, în natură, pentru a fi văzut de public. Micuţul nu are un nume încă, dar îngrijitorii săi au organizat un concurs pentru a-i oferi unul.

Fetiţa de panda roşu s-a născut pe 3 iulie 2008, însă a fost ţinută înăuntrul căsuţei sale de la zoo până acum, lăsându-i pe părinţii micuţei să se ocupe de ea liniştiţi. Îngrijitorii au vizitat-o doar pentru a-i verifica starea de sănătate.

Ea este unul dintre cei 12 panda roşii născuţi în SUA în 2008. Specia sa este critic ameninţată cu dispariţia, cu doar 5.000-6.000 de exemplare aflate în sălbăticie, în munţii Chinei. Hrana lor este alcătuită în principal din bambus, dar mai mănâncă şi insecte, ouă de păsări şi fructe.

Naşterea sa este foarte importantă, întrucât părinţii săi, Grace şi Tiki, fac parte dintr-un program de conservare a speciei, "Species Survival Plan".

Când va mai creşte, şi puiului îi va fi găsit un partener, tot în cadrul programului de conservare lşi va fi mutat la Zoo Erie, tot în SUA. Înainte să plece, Zoo Boise găzduieşte un concurs pentru a-i găsi un nume.

Cine doreşte să îi ofere un nume deosebit, îşi poate exprima alegerea pe site-ul grădinii zoologice, www.zooboise.org, până pe 16 ianuarie.

Un comitet va selecta cinci nume finaliste, iar publicul va fi invitat la vot între 19-23 ianuarie. Câştigătorul va fi anunţat pe 26 ianuarie.