MENIU

Un profesor entomolog a descoperit specii de insecte unice în lume în Papua Noua Guinee

Natura depăşeşte cu mult imaginaţia. Un profesor britanic a descoperit creaturi pe care numai în vise stranii le poţi întâlni. Pe tărâmul pierdut al vulcanilor, în Papua Noua Guinee, profesorul entomolog a filmat fiinţe cu ochii care înconjoară tot capul sau coarne ca de rinocer pe trupuri de scarabei. Impresionantele imagini apar într-un documentar BBC despre specii unice în lume.

Cu cele trei perechi diferite de ochi, distribuite pe tot capul, un păianjen poate vedea absolut orice mişcă în jurul lui. Genetica i-a înzestrat pe scarabeii descoperiţi în insulă cu nişte coarne impresionate.

Alt păianjen, altă viziune de 360 de grade. Şi un avantaj în plus, picioare la fel de lungi pe cât trupul, sunt folosite în ritualurile de împerechere pentru un dans straniu, menit să impresioneze partenerele.

O culoare inimaginabilă şi un singur scop, atragerea prăzii. Efectul este sigur, insectele fascinate de albastrul de safir sunt mai uşor de un anumit gândac descoperit pe insulă.

O insectă vrea să imite bogăţia de culori de pe aripile fluturilor exotici. Îi place polenul şi poate să stea liniştită printre flori şi fluturi datorită nunţelor pe care le are.