MENIU

Un portret al lui Mickael Jackson pictat de Warhol a fost vândut pentru 812.500 de dolari

Foto: wordpress.com

Un portret al lui Michael Jackson realizat de Andy Warhol a fost adjudecat pentru 812.500 de dolari la casa Christie's din New York, un preţ superior aşteptărilor comerciantului de artă care nu a reuşit să vândă opera-cheie a artistului, "Tunafish Disaster".

"Tunafish Disaster", o pânză pictată de Warhol în 1963, care evocă moartea cauzată de botulism a două femei care au mâncat ton conservat, a fost estimată la cel puţin şase milioane de dolari. Dar licitaţia s-a oprit la 4,7 milioane de dolari şi tabloul nu a fost adjudecat, pentru că nu atins preţul confidenţial fixat între proprietar şi casa de licitaţii.

Un alt lot important al serii de artă contemporană la casa Christie's, un "Brother Sausage" de Jean-Michel Basquiat, pictat în 1983 şi estimat între nouă şi 12 milioane de dolari, nu şi-a găsit nici el cumpărător.

În ultimii ani, mai multe portrete ale lui Michael Jackson realizate de Andy Warhol nu au fost vândute, în special un portret aproape identic propus de casa Sotheby Londra, în iulie 2008. O galerie de artă de la Long Island a scos la vânzare, în iulie, un tablou cumpărat de la Sotheby pentru 278.500 de dolari, care a fost vândut, în cele din urmă, contra sumei de un milion de dolari, potrivit unui comunicat al galeriei de la mijlocul lunii august. Totuşi, Artnet, unul dintre principalele site-uri care înregistrează imediat vânzările de pe piaţa de artă mondială, nu a menţionat tranzacţia, în condiţiile în care licitaţie de la Christie's, care a avut loc marţi seară, figurează deja.