MENIU

Un portar german şi-a încheiat cariera sportivă din cauza unei petarde!

Foto: www.vienna.at
Incidentul s-a petrecut în 2008, în derby-ul Austriei, Rapid Viena - Austria Viena

Fostul portar german al echipei Rapid Viena, Georg Koch, a anunţat, miercuri, că şi-a încheiat cariera profesionistă, din cauza unor probleme de echilibru care au urmat celor auditive provocate de o petardă aruncată din tribună, la un meci din campionat, în august 2008, informează AFP.

"Am sperat până în ultimul moment că mi-aş putea continua cariera, dar trebuie să admit că nu mai are rost. Doi idioţi sunt responsabili pentru retragerea mea. Nu vreau să scot bani din povestea asta, însă asemenea lucruri nu trebuie să se întâmple pe stadioane. Acte de genul acesta trebuie să fie pedepsite", a declarat Koch, 37 de ani, agenţiei germane de presă SID.

În 24 august 2008, Koch a suferit afecţiuni auditive, după explozia unei petarde lansate din tribunele stadionului Austria Viena, în timpul derby-ului din capitala Austriei. Atins la urechea dreaptă, Koch a fost scos cu targa de pe teren.

"Doi idioţi sunt responsabili pentru retragerea mea din fotbal. Nu vreau să-i dau în judecată şi să câştig bani de pe urma lor, dar astfel de gesturi nu-şi au locul pe stadioane", a mai spus Koch.

După mai multe săptămâni de convalescenţă, portarul şi-a încheiat contractul cu formaţia campioană a Austriei, înţelegerea fiind iniţial valabilă până în iunie 2009. Koch s-a întors în Germania, lângă Düsseldorf şi doreşte să rămână activ în fotbal.

Georg Koch şi-a început cariera profesionistă în 1991, la Fortuna Düsseldorf. A jucat 263 de partide în campionatul Germaniei, şi în afară de Düsseldorf a mai apărat porţile formaţiilor Arminia Bielefeld, 1.FC Kaiserslautern şi MSV Duisburg. Înainte de a juca la Rapid Viena, Koch a mai evoluat la Dinamo Zagreb, unde a devenit campion al Croaţiei în seonul 2007-2008.
Mai multe articole despre:
carieră Rapid Viena petardă