MENIU

Un pilot militar a murit în judeţul Buzău după ce a intrat cu maşina într-un copac cu 210km/h

Foto: Realitatea TV

Accident teribil de circulaţie joi noapte în judeţul Buzău. Un pilot de avioane supersonice de 23 de ani a murit după ce a intrat cu maşina într-un copac. Circula cu o viteză extrem de mare. Acul kilometrajului s-a oprit la 210 km pe oră. Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul a retezat copacul de care s-a lovit, iar motorul a fost aruncat 70 de metri pe câmp.

Tânărul era pilot de supersonice la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc. Când s-a produs accidentul mai avea de parcurs doar doi kilometri până la poarta unităţii militare. Nu a mai ajuns însă pentru că a pierdut controlul volanului. La 210 km pe oră şi fără centură de siguranţă a fost proiectat prin parbriz. Unii martori spun că s-ar fi luat la întrecere cu maşinile a doi dintre colegii săi.

"Circula din direcţia Poşta Câlnău către gara Bobocu, iar la ieşirea dintr-o curbă uşoară la dreapta, datorită vitezei excesive conducătorul a pierdut controlul auto, s-a izbit violent de un copac pe care l-a retezat după care s-a dezmembrat şi s-a împrăştiat pe câmp", a afirmat comisar şef, Vasile Nicolae, şef Poliţia Rutieră Buzău.

Conducerea Şcolii de Aplicaţie analizează accidentul.

"La nivel de unitate s-a constituit o comisie care va analiza cauza şi împrejurările care au produs acest incident. Unitatea este alături de familia îndoliată", a precizat lt-comandor Marian Irimia, purtător de cuvânt Şcoala de Aplicaţie Boboc.

Tânărul a absolvit Academia Forţelor Aeriene de la Braşov, avea gradul de sublocotenent şi venise la şcoala de aplicaţie Boboc să-şi completeze orele de zbor. 

Mai multe articole despre:
accident accident rutier mort