MENIU

Un om de afaceri rus a fost numit premier în Osetia de Sud

Foto: all-news.ro

Un om de afaceri rus a fost numit premier al Osetiei de Sud, după demiterea celui precedent, care fusese numit tot la cererea Moscovei.

Preşedintele sud-oset Eduard Kokoitî l-a propus premier pe Vadim Broţev, şeful unei firme care vinde materiale de construcţie în oraşul Celiabinsk din Urali, la o zi după ce îl demisese pe Aslanbek Bulanţev. Legislativul micului teritoriu separatist georgian a aprobat numirea.

De la conflictul ruso-georgian de vara trecută, Osetia de Sud este complet dependentă de Rusia, care i-a promis un ajutor de 640 de milioane de dolari pentru reconstrucţie.

Opoziţia locală, tot prorusă, îl acuză pe preşedintele sud-oset şi pe anturajul acestuia că deturnează fondurile trimise de Rusia, precum şi materialele de construcţie şi ajutorul umanitar.

Dar potrivit presei ruse, Kremlinul este nemulţumit de ritmul lent al reconstrucţiei. Kommersant scrisese recent că preşedintele rus Dmitri Medvedev, care a fost recent în Osetia de Sud, i-a spus clar lui Kokoitî că situaţia actuală nu mai poate fi tolerată.

Mai multe articole despre:
Osetia de Sud premier numire Rus om de afaceri