MENIU

Un muncitor român a fost omorât în bătaie în Spania

Foto: elmundo.es

Un român a fost omorât în bătaie în localitatea madrilenă La Cabrera. Atacatorii l-au ucis după ce i-au adresat injurii xenofobe.

Ziarul spaniol El Mundo a relatat mierucri întreaga poveste: Gigi Muşat, de 33 de ani, stătea pe o bancă şi bea o bere alături de colegul său de muncă, rămas paralizat după ce căzuse de pe o schelă. Gigi a fost atacat de un grup de cinci tineri, patru spanioli şi un portughez.

După ce au strigat "Hei, scoală-te!", "O să-ţi dăm foc!", atacatorii l-au luat la bătaie pe Gigi, relatează presa spaniolă. Românul a fost trântit cu capul de o bordură şi a murit pe loc.

Garda civilă din Madrid a anunţat că suspecţii au între 22 şi 33 de ani. Doi sunt acuzaţi de crimă, iar trei de complicitate la omor.

Primarul din La Cabrera s-a declarat revoltat de această crimă. Vecinii spanioli spun că Gigi, care era de şase ani în Madrid, era un om bun şi muncitor.

Reprezentanţii Ambasadei României la Madrid au luat deja legătura cu Ministerului spaniol de externe şi prefectura precum şi cu familia victimei.

Mai multe articole despre:
român