MENIU

Un mexican care a recunoscut public că este homosexual va candida la primăria Guadalajara

Foto: skyscraperlife.com

Un membru al Partidului Social Democrat mexican, care a recunoscut public că este homosexual, a anunţat că va candida, în iulie 2010, la alegerile pentru primăria oraşului Guadalajara.

Miguel Antonio Galan, în vârstă de 31 de ani, este un militant al organizaţiilor de apărare a libertăţii sexuale. El a declarat că decizia de a candida a fost luată pentru toată societatea mexicană, şi nu doar în favoarea comunităţii homosexuale.

Galan se consideră primul candidat homosexual pentru funcţia de primar al unui oraş din Mexic, fapt confirmat de agenţia mexicană NotieSe, specializată în informaţii de sănătate sexuală şi SIDA, potrivit căreia doar câţiva deputaţi au recunoscut, până acum, că sunt homosexuali. 

Guadalajara, oraş cu patru milioane de locuitori, este condus de 15 ani de Parti d'Action Nationale (PAN) al preşedintelui mexican conservator Felipe Calderon. La alegerile legislative din 2006, Partidul Social Democrat mexican a obţinut 2,05% din voturi şi patru locuri în parlament, din totalul de 500. 

Mai multe articole despre:
candidat Mexic primărie homosexual Guadalajara