MENIU

Un medic şi un infirmier de la Spitalul Judeţean Suceava, confirmaţi cu gripă porcină

Foto: theglobeandmail.com

În judeţul Suceava au fost confirmate noi cazuri de gripă porcină, la două cadre sanitare de la Spitalul Judeţean de Urgenţe, doi elevi, un student şi un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

Valerian Morariu, şeful Serviciului de Supraveghere şi Control Boli transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat că Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului gripei pandemice la două cadre sanitare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe "Sf. Ioan cel Nou" Suceava, un medic şi un infirmier. Cele două persoane sunt izolate la domiciliu împreună cu familiile lor şi efectuează tratament cu antivirale.

Un alt caz de gripă a fost confirmat la un elev de la Şcoala Generală nr. 1, DSP stabilind suspendarea cursurilor clasei din care face parte.

Luni, a mai fost confirmată prezenţa virusului pandemic la un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, un student la Iaşi, un elev al Şcolii Creştine Filadelfia, două persoane din Vatra Dornei care au călătorit în Republica Moldova şi un caz din supravegherea de tip santinelă.

Până acum prezenţa virusului AH1N1 a fost confirmată la 41 de persoane din judeţul Suceava.