MENIU

Un martor din dosarul "Cămătarilor" afirmă că Gigi Becali avea o relaţie strânsă cu Nuţu Cămătaru

Foto: NewsIn

Nuţu Cămătaru şi Gigi Becali aveau o relaţie strânsă, una de afaceri, însă patronul Steaua nu era văzut în preajma lui Ion Balint pentru că era discret, notează instanţa în motivarea deciziei de condamnare a clanulului Cămătarilor, citând din declaraţia unui martor sub acoperire.

"Ştiu că Nuţu Cămătaru avea o relaţie strânsă cu Gigi Becali, relaţiile lor erau de afaceri. Gigi nu prea a fost văzut în preajma lui Nuţu, pentru că era mai discret, iar relaţiile lor erau de împrumut al banilor, unul de la altul", precizează martorul sub acoperire în declaraţia dată în procesul clanului Cămătarilor.

O altă persoană cu care Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, făcea afaceri, conform spuselor unui alt martor, este interlopul Gigi Boeru. De asemenea, în dosarul "Cămătarilor" apare şi numele lui Vasile Blaga. Vasile Balint (Sile Cămătaru) îi spune mamei sale, Smaranda Stoica, "să nu se ia" de unul dintre martori, pentru că tatăl acestuia ar avea relaţii de prietenie cu Vasile Blaga.

Instanţa Tribunalului Bucureşti, arată în motivarea deciziei de condamnare la 13 ani şi respectiv 15 ani de închisoare pentru fraţii cămătari, că Nuţu Cămătaru "percepe unele lucruri mult mai nuanţat" ocupându-se de afacerile importante "cu miză mare", în timp ce Sile Cămătaru "este o persoană cu un intelect limitat", ocupându-se de proxenetism şi trafic de persoane.

Având în vedere că în una dintre convorbirile telefonice, Nuţu Cămătaru îi spune interlocutorului său că după ce va ieşi din închisoare va reveni "tot haiduc", instanţa a decis ca acesta nu a fost reabilitat în perioada petrecută în care a fost arestat şi trebuie să primească o pedeapsă mai mare.

În privinţa surorii cămătarilor, Angela Stoica, instanţa a considerat că "răutatea şi aroganţa inculpatei Stoica Angela depăşesc limitele normale. De aceea instanţa consideră că şi pedeapsa trebuie să fie corespunzătoare".

Magistraţii Tribunalului Bucureşti îşi argumentează afirmaţia în baza mai multor fapte de violenţă făcute sau comandate de Angela Stoica. De exemplu, când una dintre fetele pe care le obliga să se prostitueze a încercat să fugă, aceasta "a ras-o în cap" şi a târât-o cu maşina, notează magistraţii în hotărârea de condamnare a surorii cămătarilor la 12 ani de închisoare.