MENIU

Un lup a muşcat trei oameni din satul bistriţean Rebra

Foto:icewings.files.wordpress.com

Un lup despre care se crede că ar fi fost turbat a intrat, duminică, pe o uliţă din satul bistriţean Rebra şi a muşcat trei oameni, unul dintre ei fiind în stare gravă, internat la o clinică de specialitate din Cluj.

Potrivit agentului şef Ioan Urdă, şeful Postului de Poliţie Rebra, lupul a intrat mai întâi în curtea familiei Danci din Rebra, zona Valea Lungă, şi s-a repezit spre un miel care se afla în ogradă.

Ioan Danci (51 de ani) şi Maria Danci (47 de ani) au sărit să apere mielul, dar lupul i-a atacat, muşcându-l pe bărbat de mână, iar pe femeie de gât. La ţipetele celor doi, lupul speriat a luat-o la goană prin sat, muşcând mai mulţi cai şi câini. Apoi a atacat un băiat de 17 ani care îngrijea o turmă de oi. Tânărul a vrut să-şi apere oile, dar lupul i-a sfâşiat un picior.

Agentul şef Ioan Urdă a declarat că rudele băiatului au alergat lupul prin sat, reuşind în cele din urmă să-l prindă şi l-au lovit cu bâtele până l-au omorât. Toate cele trei victime au fost transportate la Spitalul Năsăud şi apoi la Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Medicii bistriţeni au decis să trimită băiatul de 17 ani la o clinică din Cluj, deoarece starea lui s-a înrăutăţit.
Medicul veterinar din Rebra a luat cadavrul lupului ucis şi l-a transportat la un laborator din Bistriţa pentru a vedea dacă animalul era turbat, situaţie în care vor fi necesare măsuri de carantină.

Mai multe articole despre:
Bistriţa atac sat oameni animal lup muşcătură