MENIU

Un instructor militar de la o unitate din Buzău a murit, după ce a căzut în timpul unui exerciţiu

Foto: gandul.info

Un instructor militar de la o Unitatea Militară 01951 din Buzău a murit după ce a căzut în timpul unui exerciţiu de instrucţie alpină, el reuşind să salveze, însă, un elev care participa la exerciţiu, a informat MApN.

Potrivit MApN, plutonierul adjutant Cătălin Stanciu Scarlat, instructor militar la UM 01951 Buzău, şi-a pierdut viaţa căzând de la înălţime, în timpul desfăşurării unui exerciţiu de instrucţie alpină, după ce a reuşit să-şi salveze elevul şi, în acelaşi timp, camaradul său aflat în pericol.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10.00, când unitatea executa în poligonul de instrucţie, conform programului, o şedinţă de pregătire de specialitate. În urma intervenţiei profesioniste a instructorului, viaţa cursantului a fost salvată. Fiind rănit grav, acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul judeţean Buzău pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate.

Imediat după producerea accidentului, o echipă SMURD a sosit la faţa locului şi a încercat resuscitarea subofiţerului, constatând, în final, decesul acestuia.

Plutonierul adjutant Cătălin Stanciu Scarlat, promoţie 1990, îşi desfăşura activitatea într-o unitate de elită a Forţelor Terestre. De-a lungul timpului, a instruit generaţii de militari pentru misiuni ale forţelor pentru operaţii speciale. În perioada iulie 2008 - ianuarie 2009, a îndeplinit o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan. Era căsătorit şi avea un copil.