MENIU

Un indian de 26 de ani trăieşte în corpul unui copil de doi ani

Foto: CEN

Doctorii indieni încearcă să rezolve misterul unui bărbat de 26 de ani, care trăieşte într-un corp ca cel al unui copil de doi ani.

Jerly Lyngdoh locuieşte cu părinţii săi în Meghalaya, nordul Indiei şi arată ca un copil, având circumferinţa craniului egală cu a unui copil de 12 luni, corpul de 84 de centimetri lungime şi cântărind doar 10 kilograme.Singurul lucru care aminteşte de vârsta sa reală sunt dinţii – care sunt ca cei ai unui adult de vârsta sa.

Experţii iau în considerare posibilitatea ca glandele care secretă hormonii de creştere să determine starea în care se află.

Medicul pediatru J. Ryndong a declarat: "Trăsăturile de copil ale lui Jerly sunt remarcabile, singurul lucru pe care îl are în comun cu adulţii sunt dinţii (...) Credem că este un caz de pan-hipo pituitarism, care constă în o slabă secreţie a hormonilor de creştere de către glanda hipofiză. Este un caz extrem de rar".

Jerly, care încă poartă haine de copil, măsoară cu zece centimetri mai mult decât Pingping, cel mai scund om din lume, care provine din China.

Mai multe articole despre:
copil indian hormoni corp doctori