MENIU

Un grup de bunicuţe din Coreea de Sud învaţă taekwondo

Foto: Realitatea TV
Bunicuţele din Coreea de Sud învaţă taekwondo

La vârsta lor ar putea să-şi trateze bătrâneţile în staţiuni sau să stea acasă cu nepoţii. Au preferat artele marţiale. Este vorba de mai multe femei cu vârste cuprinse între 58 şi 80 de ani care, în fiecare zi, se adună într-o sală de sport din apropiere de capitala sud-coreeană Seul pentru a lua lecţii de taekwondo.

Una dintre bunicuţe a învins cancerul cu zece ani în urmă după ce a început să practice această artă marţială. La venerabila vârstă de 77 de ani, în pofida aparenţei de fragilitate, ea poate fi un adversar de temut pentru orice agresor. Femeia se menţine în formă spărgând zilnic, dintr-o lovitură, mai multe scânduri puse una peste alta.

Familiile lor s-au obişnuit cu ideea că bunicile au devenit adevărate arme mortale. "La început familia mea nu a fost încântată, ei credeau că sunt prea bătrână pentru asta. Dar acum sunt fericiţi văzând că starea mea de sănătate este mai bună."

Echipa de bunicuţe participă cu regularitate la diferite spectacole şi festivităţi în cursul fac demonstraţii de taekwondo.

Mai multe articole despre:
Coreea de Sud bunicuţe