MENIU

Un giulgiu descoperit lângă Ierusalim dovedeşte că Giugiul din Torino este fals

Resturi ale giulgiului de la Ierusalim

Un giulgiu din secolul I e.n., descoperit într-un mormânt în apropiere de Ierusalim, a oferit dovezi despre cel mai vechi caz de lepră, dar experţii susţin că va mai avea un efect: dovedeşte că Giulgiul din Torino nu ar fi putut să acopere corpul lui Isus. 

Cercetători de la Hebrew University au spus că giulgiul, descoperit foarte aproape de unde se pune că s-ar fi sinucis Iuda Iscarioteanul, a fost datat în secolul I. Este o ţesătură simplă în timp ce Giugiul din Torino foloseşte un model mai complex despre care experţii spun că a fost fabricat mult mai târziu.

„Bazându-ne pe presupunerea că este vorba de un giulgiu de înmormântare folosit des în timpul lui Isus, am concluzionat că Giulgiul din Torino nu provine din era lu Isus Christos”, au declarat reprezentanţi ai universităţii.

Deşi experţii susţin că descoperirea recentă a rezolvat misterul giulgiului, ţesătura descoperită are totuşi o legătură cu povestea lui Isus. Giulgiul provine din mormântul alăturat de cel al lui Annas, un mare preot evreu, din anul 1 până în anul 15, care a fost socrul lui Caiaphas. Potrivit Noului Testament, Caiaphas a fost cel care a pus la cale procesul şi execuţia lui Isus.

Locaţia giulgiului a arătat cercetătorilor că rămâşiţele au aparţinut unui mare preot sau unui aristocrat. Mormântul era sigilat cu gips, ceea ce înseamnă că ocupantul nu a primit o a doua inmormântare, aşa cum se obişnuia.

 

Mai multe articole despre:
Torino mormânt Isus giulgiu