MENIU

Un ginecolog de la Spitalul Judeţean Constanţa a fost acuzat de malpraxis

Foto: Realitatea TV
Un medic din Constanţa a fost suspendat de conducerea spitalului la care lucrează după ce o pacientă l-a acuzat de malpraxis.

Un medic din Constanţa a fost suspendat de conducerea spitalului la care lucrează după ce o pacientă l-a acuzat de malpraxis. Tânăra a susţinut că doctorul ginecolog nu şi-a făcut meseria atunci când a asistat-o la naştere, iar copilul ei s-a ales cu mai multe traumatisme craniene. Femeia este hotărâtă acum să îşi ceară dreptatea şi în instanţă.

La începutul lunii ianuarie, Ana Maria Stoica s-a internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa. Tânăra, în vârstă de 21 de ani, urma să devină mamă. Pe 9 ianuarie, ginecologul care o avea sub observaţie a decis că starea femeii este foarte bună pentru a naşte.

"Nu trebuia să mă ţină jumătate de oră în travaliu pentru că bebeluşul a rămas fără oxigen şi i-a fost afectat creierul şi nu trebuia să intervină cu forcepsul şi trebuia să-mi facă cezariană, ăsta era primul lucru care trebuia făcut", a declarat pacienta.

Băieţelul a avut 3,4 kilograme la naştere. Starea lui s-a dovedit a fi foarte gravă din cauza leziunilor de la cap provocate de forceps, dar şi a lipsei de oxigen. Contactat telefonic, medicul Gheorghe Popescu-Albota a susţinut însă că nu a făcut altceva decât să salveze viaţa copilului.

Conducerea spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa a declanşat o anchetă internă, dar a decis că pe toată perioada acesteia, medicul să fie suspendat. Pe de altă parte şi doctorul a solicitat în această perioadă un concediu de sănătate invocând un accident casnic.  
Mai multe articole despre:
Constanţa doctor ginecologie