MENIU

Un fotbalist a fost condamnat la 40 de lovituri de bici pentru că a consumat alcool în Sudan

Foto: The Telegraph

Stephen Worgu, un tânăr fotbalist nigerian foarte apreciat, care evoluează pentru un club din Sudan, a fost condamnat la 40 de lovituri de bici pentru că a consumat alcool, informează "The Telegraph".

Worgu, în vârstă de 20 de ani, atacant la gruparea sudaneză Al-Merreikh, din Omdurman, a fost găsit vinovat marţi de consum de alcool şi conducerea automobilului sub influenţa alcoolului.

Un tribunal din Khartoum l-a condamnat pe fotbalist la 40 de lovituri de bici şi i-a stabilit acestuia o amendă de 50 de lire sudeneze (16 euro) pentru consum de alcool şi una de 200 de lire (64 euro) pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Worgu, care a semnat cu echipa sudaneză în 2008, a evoluat şi pentru naţionala Nigeriei, under 20.

Articolul 78 al Codului Penal din Sudan interzice consumul de alcool.

"Nu e sigur că jucătorul este vinovat", a declarat, însă, un responsabil al clubului de lângă Khartum, precizând că avocatul sportivului a înaintat apel la decizia Curţii.

"E greu să mă adaptez la viaţa din Sudan. Cultura, religia, limba, toate sunt diferite... Iar legea islamică mă afectează, pentru că nu mă simt liber să fac ce vreau", declarase, în luna aprilie, Stephen Worgu, pentru canalul tv BBC.

În Sudan, şi femeile pot fi condamnate la 40 de lovituri de bici, o pedeapsă "standard", pentru "acte indecente" sau dacă "violează moralitatea publică prin purtarea unor haine indecente".
Mai multe articole despre:
consum condamnare alcool Sudan fotbalist