MENIU

Un fost europarlamentar britanic a fost condamnat la închisoare pentru escrocherie

Foto: emprendedoresnews.com

Un fost deputat european britanic a fost condamnat miercuri la doi ani de închisoare pentru escrocherie, după ce a deturnat 36.000 de lire sterline (40.000 de euro), destinaţi secretarei sale.

Tom Wise, în vârstă de 61 de ani, a pledat iniţial nevinovat. El şi-a modificat, însă, apoi apărarea pledând vinovat. El şi-a mărturisit fapta în a treia zi a procesului său, săptămâna trecută,

Potrivit procurorului Mark Fenhalls, Wise a pretins că cele 3.000 de lire sterline (3.300 de euro) pe care i-a primit în fiecare lună de la Uniunea Europeană, pentru servicii de secretariat, erau destinaţi asistenţei sale, Lindsay Jenkins. Dar suma era virată într-un cont pe numele lui, de unde îi dădea lunar lui Jenkins 500 de lire, păstrând restul pentru el.

"A folosit fondurile, de exemplu, pentru a cumpăra o maşină, a cumpăra vinuri bune şi a reglementa unele datorii bancare", a subliniat Fenhalls.

Acţiunile lui Wise au fost dezvăluite în urmă cu patru ani de tabloidul News of the World. Deputatul a luat apoi "măsuri pentru a nu mai cere bani şi a rambursa" sumele luate, pentru a evita un scandal, potrivit procurorului.

Wise a fost ales în 2004 în PE, ca membru al partidului eurosceptic UKIP. În 2007, el a fost exclus din UKIP în urma acestui dosar
Mai multe articole despre:
europarlamentar escrocherie