MENIU

Un fals medic francez a fost trimis în judecată la Timişoara

Foto: RTV

Un fals medic francez a fost trimis în judecată la Timişoara. Francezul care a pretins că este medic ortoped şi a operat 159 de pacienţi, la Timişoara a fost trimis în judecată pentru înşelăciune şi uz de fals.

Poliţiştii au finalizat cercetările în cazul lui Pinori Francois, care, în baza unei diplome false, a lucrat timp de doi ani ca medic la o clinică privată din Timişoara. Falsul medic a reuşit să fugă din ţară în anul 2006.

Pinori Francois, de 66 de ani, cetăţean francez cu domiciliul în Londra, a venit în România în 2004, pretinzând că este medic ortoped. Pinori a obţinut autorizaţia de liberă practică, după ce a depus la dosar diplome şi acte false.

El a efectuat aproape 160 de intervenţii chirurgicale, pretinzând că foloseşte o metodă modernă pe bază de laser. În realitate, escrocul doar îi anestezia pe pacienţi. Sumele pe care le cerea erau cuprinse între 650 şi 1000 de euro.

Mai mulţi pacienţi care s-au simţit rău după operaţii au depus plângeri penale împotriva lui. Pinori a fugit imediat din România, dar ancheta poliţiei a continuat. Francezul a fost condamnat anul trecut în Italia, pentru acelaşi tip de infracţiune. 

Mai multe articole despre:
Timişoara medic ortoped