MENIU

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea a evadat de la punctul de lucru din Braşov

Foto: RTV

Domokoş Deneş, un deţinut care-şi ispăşea pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea, a evadat, vineri, în jurul orei 14:40, de la punctul de lucru situat pe DN 11, la ieşirea din Braşov, spre Buzău. Politiştii şi jandarmii braşoveni încearcă să dea de urma acestuia.

Deţinutul, în vârstă de 32 de ani, ispăşea o pedeapsă privativă de libertate de trei ani, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi executa pedeapsa în regim deschis.

Imediat după constatarea dispariţiei deţinutului, echipe operative constituite din agenţi şi ofiţeri ai penitenciarului au început cercetările specifice, fiind puse în aplicare şi planurile de cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

În comunicatul dat publicităţii de conducerea Penitenciarului de Maximă Securitate Codlea, se precizează faptul că, pe parcursul executării pedepsei, Domokoş Deneş a avut un comportament corespunzător, beneficiind de şase recompense constând în suplimentarea dreptului la pachet şi vizite, nefiind sancţionat disciplinar. Din păcate pentru el, deţinutul nu a beneficiat de aceste recompense, nefiind vizitat de familie şi prieteni.

Domokoş Deneş a fost încarcerat la Codlea în data de 8 mai 2008 şi ar fi putut beneficia de propunerea de eliberare condiţionată în luna martie 2010. Acum, când va fi prins, el va fi judecat pentru evadare şi riscă o suplimentare a pedepsei cuprinsă între 6 luni şi doi ani.

Mai multe articole despre:
evadare Braşov evadat Codlea deţinut