MENIU

Un copil de 9 ani a fost atacat la Braşov de o vulpe turbată

Foto: wordpress.com

În municipiul Braşov a fost declarată marţi carantina de gradul trei, după ce o vulpe turbată a muşcat un copil în vârstă de nouă ani, la Pietrele lui Solomon, unul din cele mai apreciate şi căutate locuri de agrement din oraş.

Copilul se afla, luni după-amiază, împreună cu familia, la Pietrele lui Solomon. La un moment dat, o vulpe l-a muşcat pe micuţ, iar tatăl copilului a omorât animalul cu pietre. Copilului i-a fost administrat vaccin antirabic şi se află în afara oricărui pericol.

''Starea copilului este buna. S-a făcut tot ce trebuia, copilul fiind externat astăzi (marţi - n.r.). A fost muşcat o singură dată, dar pe picior a avut mai multe leziuni. S-a făcut prima doză de vaccin antirabic, urmând alte patru doze care se fac conform unei scheme'', a declarat dr. Felicia Constandiş, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov.

Veterinarii au confirmat, marţi, în urma analizelor de laborator, că vulpea avea rabie. "Cadavrul vulpii a fost recuperat de dimineaţă de lucrătorii de la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor şi a fost adus la noi pentru a fi efectuate analizele pentru rabie. Rezultatul acestora a fost pozitiv, fiind declarată carantina de gradul trei pe întreaga suprafaţă a municipiului Braşov", a declarat, pentru NewsIn, dr. Gheorghe Puchianu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov.

Conform sursei citate, carantina se va întinde pe o perioadă de trei luni, timp în care braşovenii vor trebui să aibă mare grijă de animalele lor de casă. "Practic, trei măsuri sunt foarte importante pentru a nu avea şi alte probleme: limitarea circulaţiei animalelor, cartografierea tuturor animalelor carnivore de pe raza municipiului (câini, pisici) şi vaccinarea sau vaccinarea de completare pentru rabie a tuturor animalelor de casă", a precizat Puchianu.

Medicul spune că a fost interzisă intrarea câinilor în pădurile din jurul Braşovului şi recomandă ca şi circulaţia oamenilor în aceste zone să fie limitată. De asemenea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Braşov recomandă tuturor celor care au animale de companie, în special câini şi pisici, să se prezinte cu ele la medicul veterinar pentru a li se face vaccinul antirabic ori pentru a se face vaccinare de completare.

Ultimul caz de rabie din judeţul Braşov a fost descoperit, în urmă cu circa două săptămâni, în oraşul Zărneşti, carantina din zonă fiind activă pentru încă cel puţin două luni.
Mai multe articole despre:
Braşov copil turbare vulpe muşcat