MENIU

Un convoi al EULEX în care se aflau poliţişti români a fost atacat în Kosovo

Foto: RTV

Un convoi al EULEX în care se aflau poliţişti români a fost atacat în noaptea de joi spre vineri cu cocteiluri Molotov în împrejurimile localităţii Boşniacika Mahala din Kosovo, relatează B92, care preia o ştire a agenţiei Tanjug.

Convoiul se deplasa spre Kosovska Mitroviţa, oraş divizat etnic din sudul Kosovo, unde poliţiştii urmau să preia o misiune de pază a tribunalelor din partea nordică a oraşului, a declarat şeful poliţiei, Milija Miloşevici. El a spus că nu sunt răniţi sau pagube materiale semnficative.

"Aseară, în jurul orei 20.00, a avut loc un incident minor. Trei maşini cu poliţişti din EULEX patrulau în nordul Kosovska Miroviţa, când au fost atacaţi de un grup de trei tineri neidentificaţi. Aceştia au aruncat cu cocteiluri Molotov spre maşinile EULEX", a detaliat pentru NewsIn un purtător de cuvânt al EULEX.

Purtătorul de cuvânt al EULEX a informat că numai o singură maşină din cele trei a fost lovită de un cocteil Molotov şi că a suferit avarii minore. "Niciunul dintre poliţiştii care au participat la misiunea de patrulare nu a fost rănit", a spus purtătorul de cuvânt al EULEX. Din echipajul de patrulare făceau parte români şi francezi.

Atacatorii nu au fost identificaţi. Poliţia din Kosovo desfăşoară o anchetă la locul incidentului.

Mai multe articole despre:
români Kosovo militari