MENIU

Un călugăr polonez lansează o Kama Sutra catolică

Foto: blogsome.com

Un călugăr polonez a publicat o carte despre sex care sfătuieşte cuplurile căsătorite să aibă o viaţă amoroasă picantă şi plină de fantezie, pentru că aşa îi place lui Dumnezeu, scrie cotidianul britanic The Telegraph în ediţia online.

"Sexul altfel decât îl ştiaţi", cu subtilul "Pentru cuplurile căsătorite cu dragoste de Dumnezeu", este descrisă în Polonia drept "Kama Sutra catolică". Autorul, călugărul franciscan Ksawery Knotz, spune că scopul său a fost cel de a dărâma atitudinea tradiţionalistă a Bisericii faţă de sex.

Călugărul nu se jenează să intre în detalii, atunci când învaţă cuplurile căsătorite cum îşi condimenteze viaţa sexuală. "Orice lucru - o anume mângâiere, o poziţie sexuală - care are scopul de a excita este permisă şi este pe placul lui Dumnezeu. În timpul actului sexual, cuplurile îşi pot dovedi dragostea în orice fel, îşi pot oferi unul celuilalt cele mai dorite mângâieri", scrie el.

Sexul între oameni căsătoriţi, explică acest călugăr polonez, nu ar trebui să fie plictisitor, ci "neruşinat, surprinzător şi plin de fantezie".

Distribuită de unul dintre cele mai mari lanţuri de librării din Polonia, cartea, care are sprijinul Bisericii Catolice locale, a devenit un succes, editura având deja în vedere o a doua ediţie.

Explicând de ce a scris această carte, fratele Knotz a spus că exista nevoia de a aborda teme precum sexul, pe care în trecut Biserica Catolică le considera tabu. El a vrut să se distanţeze de atitudinea cuminte pe care mulţi din Biserică o au faţă de sex.

"Eu compar sexul cu un meci de fotbal. Există reguli, nu sunt permise faulturile şi auturile. Totuşi, ceea ce se întâmplă pe teren poate fi un meci între echipe cu standarde diferite, din ligi diferite. Un meci poate fi fantastic, după cum sunt şi unele plictisitoare", a spus el.

Unii polonezi i-au pus sub semnul întrebării competenţa, având în vedere că autorul este un călugăr care trăieşte într-o mănăstire. Dar autorul a explicat că experienţa sa vine din ascultarea mărturiilor cuplurilor căsătorite. În plus, de aproape un an, călugărul administrează un site cu sfaturi sexuale în engleză şi poloneză.

Mai multe articole despre:
Polonia călugăr sex Kama Sutra