MENIU

Un californian militează pentru interzicerea divorţului

Divorţul ar putea deveni ilegal în California / FOTO: kandle.ie

John Marcotte a colectat deja câteva zeci de semnături, iar pe Facebook au aderat la iniţiativa lui mai mult de 1.100 de utilizatori. Pentru ca propunea lui să fie sumisă unui referendum are nevoie de 694.354 de semnături, până pe 22  martie.

Californienii au votat în 2008 pentru interzicerea căsătoriilor între homosexuali, invocând principiile religioase. John Marcotte un tată de familie catolic din Sacramento, de 38 de ani a propus ca şi divorţul să fie interzis. \"Ar fi ipocrit să nu renunţăm la anumite drepturi pe care le avem, pentru a proteja mai mult căsătoria tradiţională\", a declarat Marcott, citat de AP.

John Marcotte a colectat deja câteva zeci de semnături, iar pe Facebook au aderat la iniţiativa lui mai mult de 1.100 de utilizatori. Pentru ca inţiativa lui să fie sumisă unui referendum, el are nevoie de 694.354 de semnături, până pe 22  martie.

Directorul Cosiliului Familiei din California, organizaţia care a făcut posibilă propunea privind căsătoriile între homosexuali a declarat că nici nu se pune problema trecerii în ilegalitate a divorţului.

Aproape jumătatae dintre căsătoriile americane se termină cu un divorţ. Niciun stat american nu interzice divorţul. Biserica Catolică autorizează anularea căsătoriilor, dar condamnă divorţul. Propunerea californiană prevede un amendament la Constituţia statului, pentru a nu mai permite cuplurilor căsătorite să divorţeze, dar să-şi poată anula jurămintele.

Deşi are puţine şanse ca propunerea lui să fie supusă votului, John Marcotte spune că a primit mesaje de suţinere din partea tuturor curentelor politice, nu doar a conservatorilor.

Mai multe articole despre:
divorţ California Facebook