MENIU

Un braconier a fost împuşcat în abdomen de un paznic de vânătoare din Mehedinţi

Foto: photobucket.com

Un bărbat din comuna Bala-Mehedinţi a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împuşcat în abdomen, în noaptea de luni spre marţi, de un paznic de vânătoare.

Bărbatul, împreună cu un alt localnic, a fost surprins de un paznic pe fondul de vânătoare din comună, deşi sezonul de vânătoare este închis de la 1 martie până la 15 mai.

"Ofiţerul de serviciu de la I.P.J. Mehedinţi a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112, de Căruntu Constantin, din comuna Bala, judeţul Mehedinţi, despre faptul că, pe fondul de vânătoare din comună, doi indivizi au fost surprinşi la braconaj cinegetic de către acesta, iar, după somaţia legală, indivizii au fugit în pădure", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspectorul Nicolae Lohon.

Directorul Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Mehedinţi, Nicolae Popa, spune că paznicul de vânătoare a procedat conform legii, în sensul că a făcut uz de arma de serviciu, marca AKM, calibru 7,62 mm, trăgând un foc în plan vertical, după care cei doi indivizi şi-au continuat fuga, moment în care a executat două focuri în plan orizontal, cei doi nefiind însă prinşi.

Câteva ore mai târziu, oamenii legii au reuşit însă să dea de urma celor doi braconieri. La Spitalul din Motru, judeţul Gorj, s-a prezentat C. Valentin, de 50 ani, din comuna Bala, condus de soţia sa, care a fost diagnosticat cu plagă împuşcată.

Bărbatul a fost transportat la secţia de urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu unde a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind stabilizat. Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal pentru braconaj.

Preşedintele AJVPS Mehedinţi a precizat că acesta este primul caz de braconaj în Mehedinţi de când a fost închis sezonul de vânătoare. În comuna Bala, situată în zona de munte a judeţului Mehedinţi, se pot vâna mistreţi şi căpriori.