MENIU

Un bebeluş în vârstă de trei luni din Filiaşi a fost diagnosticat cu gripă porcină

Foto: 1245.ro

Un sugar în vârstă de trei luni şi alţi doi minori, toţi din Filiaşi-Dolj, au fost diagnosticaţi, marţi după-miază, cu virusul noii gripe AH1N1.

Pacienţii provin din focarul de la Filiaşi, acolo unde numărul bolnavilor de gripă porcină este acum de 18. "Am fost anunţaţi că au fost diagnosticate alte trei persoane cu virusul AH1N1. Este vorba de un copil în vârstă de trei luni şi alţi doi minori", a declarat Laurenţiu Barbu, purtător de cuvânt al prefecturii Dolj.

Primele două cazuri de gripă porcină au fost confirmate marţi şi la Bârlad. Prefectul judeţului Vaslui a aflat de aceste două cazuri dintr-un comunicat.

Luni după-amiază au mai fost diagnosticate alte opt persoane, cinci dintre acestea primind tratament la domiciliu. Trei copii au fost internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş, iar alţi trei şi două cadre didactice au fost izolate la domiciliu unde primesc tratament adecvat.

Tot luni, un profesor care preda la clasa a VI-a a Şcolii Generale cu clasele I-VIII Filiaşi a fost diagnosticat cu virusul A(H1N1), fiind internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor" Babeş din Craiova.

Primele cazuri au fost confirmate 30 octombrie, la doi elevi şi o asistentă medicală care lucrează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. În urma măririi numărului de persoane care au prezentat simptomele gripei porcine, autorităţile judeţene au decis întreruperea cursurilor la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Filiaşi pe o perioadă de şapte zile.