MENIU

Un bătrân din Covasna are pensie de 9 lei după 30 de ani de muncă

Foto: Realitatea TV

Pentru ani de zile de muncă a ajuns să primească o pensie de 9 lei pe lună. Un bătrân din Sita Buzăului, judetul Covasna, primeşte de la statul român de trei sute de ori mai puţin decât pensia minimă garantată. Dacă el şi soţia lui nu ar fi ajutaţi cu bani de copiii lor, bătrânii nu s-ar putea descurca de pe o zi pe alta.

Nea Iulian are 72 de ani. Prima pensie a primit-o în 2004. Şapte lei după mai bine de 30 de ani de muncă. Zece ani a fost angajat la o fabrică de cherestea însă i-a fost pierdut carnetul de muncă. După 1975 şi până la revoluţie a muncit în agricultură şi an de an a plătit impozit la stat.

"Dacă ar accesa sistemul public de pensii legea îi dă posibilitatea, prin cumul, indemnizaţia şi cu pensia respectivă este, era sub 300 de lei înainte de 1 aprilie", a declarat Viorel Sălăgean, director Casa Judeteana de Pensii Covasna.

Copiii îi mai ajută cum pot pe cei doi bătrâni.

Nea Iulian nu mai speră de mult la bani sau ajutor din partea statului. S-a resemnat - acolo departe unde stă el nu ajung nici promisiunile electorale şi nici măririle de pensii. 

Mai multe articole despre:
Casa de Pensii pensionar pensie promisiuni