MENIU

Un bărbat din Belfast care a organizat o manifestaţie antirasism a primit ameninţări

Foto: london.mae.ro

Un bărbat din Belfast care a ajutat la organizarea unei manifestaţii împotriva atacurilor rasiste din acest oraş împotriva românilor a primit ameninţări. Patrick Meehan a spus că nu se va lăsa intimidat de cei care au ameninţat că îi vor incendia casa şi a spus că este vorba despre "o minoritate, formată din laşi".

"Până la urmă, această ameninţare nu este diferită de lucrurile la care au fost supuşi aceşti oameni sărmani, cu excepţia faptului că nu a fost pusă în practică. Nu voi fi alungat din casa mea", a subliniat el, referindu-se la românii atacaţi.

Circa 100 de români din Belfast au fost alungaţi din casele lor zilele trecute în urma unor atacuri rasiste.

În acest context, ambasadorul român se va întâlni cu primarul Belfastului, Naomi Long, vineri. Întâlnirea intervine după discuţiile de joi cu responsabili locali, în urma unui val de atacuri rasiste ce au vizat români din Belfast.

Ion Jinga a spus că regretă că prima sa vizită în Irlanda de Nord are loc în astfel de circumstanţe. "Vin în prima mea vizită la Belfast într-un context nefericit. Acesta este un loc unde am putea construi proiecte pe baze economice, schimburi culturale, cooperare socială - sunt atât de multe lucruri pe care le putem face împreună", a explicat el. 

Ambasadorul s-a declarat încurajat de indignarea manifestată de populaţie faţă de aceste atacuri. 

Violenţele rasiste s-au intensificat în ultimele zile la Belfast. Luni, participanţii la o manifestaţie de susţinere a imigranţilor din Europa de Est au fost atacaţi de tineri, care au aruncat cu sticle şi au făcut declaraţii rasiste.

Mai multe articole despre:
Irlanda de Nord Belfast