MENIU

Un bărbat a sărit în cuşca unui urs, dar animalul luptă acum pentru viaţă - IMAGINI ŞOCANTE

<descriere>
<descriere>
<descriere>
<descriere>
<descriere>
<descriere>
<descriere>

Un bărbat este prins între colţii unui urs şi toată lumea crede că va muri sfâşiat. Însă, cel care va lupta pentru viaţă va fi animalul, împuşcat de poliţie.

Aceste fotografii dramatice au fost făcute de un vizitator al parcului Berne Bear din Elveţia. Ursul brun european Finn, în vârstă de patru ani, a observat că în căsuţa lui avea un oaspete neinvitat, despre care s-a aflat că era handicapat mental.

Bărbatul a stat zece minute pe vârful zidului de 6 metri înainte să sară în casa lui Finn. Acest lucru le-a permis îngrijitorilor să sune la poliţie.

Autorităţile au sosit, înarmate cu muniţie de 9mm care se împrăştie la impact, cu doar câteva secunde înainte ca bărbatul să sară în zona periculoasă.

Ursul l-a înfăşcat rapid. Finn s-a jucat cu intrusul de parcă omul era o păpuşă, târându-l dintr-o parte în alta a cuştii sale, deschise luna trecută.

Poliţia a acţionat rapid şi a tras în pieptul ursului.  Bărbatul, căruia nu i-a fost dezvăluit numele, a fost luat imediat de către o ambulanţă şi a fost tratat în spital pentru răni grave la cap şi la picioare. Starea sa este bună.

Finn a fost tratat de către veterinari în spitalul parcului, iar aceştia au decis să nu îl opereze pentru a scoate glonţul. Este tratat cu antibiotice  şi se pare că răspunde bine.

Urşii sunt speciali pentru oamenii din Berne, fiind simbolul oraşului încă din Evul Mediu.

Autorităţile şi reprezentaţii grădinii zoologice au declarat că există o mare simpatie a publicului - pentru urs. Lângă căsuţa sa au fost aduse o mulţime de buchete de flori şi borcane cu miere.