MENIU

Un bărbat a fost rănit în urma prăbuşirii peretelui unei case din Râşnov

Foto: RTV
Casa al cărei perete s-a rupt a fost afectată de o alunecare de teren provocată de precipitaţile abundente din ultimele ore

Un bărbat de 35 de ani a fost rănit după ce peretele unei case din Râşnov, judeţul Braşov, s-a prăbuşit. Casa al cărei perete s-a rupt a fost afectată de o alunecare de teren provocată de precipitaţile abundente din ultimele ore.

Bărbatul rănit a fost transportat la spital, iar starea lui este stabilă. Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a declarat că imobilul se află într-o zonă deluroasă. "Plouă de câteva ore, iar aluviunile scurse de pe versanţi au antrenat şi zidurile casei. În zonă există echipaje ale ISU care au intervenit imediat. Vom lua măsuri pentru ajutorarea familiei aflată în casă, iar zilele viitoare vom vedea ce vom putea face pentru această familie. Din informaţiile pe care le avem, casa a fost ridicata ilegal, într-o zonă în care nu s-a putut urmări legalitatea construcţiilor. Zona nu este propice pentru ridicarea unei construcţii", a declarat primarul Adrian Vestea.

Casa nu mai poate fi folosită şi urmează să fie demolată. Alunecarea de teren nu a afectat casele vecine. Potrivit primarului Râşnovului, astfel de cazuri nu au mai existat, oraşul nefiind, de obicei, supus unor astfel de intemperii. Apele râului Ghimbăşel nu au depăşit până acum cotele de atenţie.

Mai multe articole despre:
Râşnov alunecare de teren