MENIU

Un bărbat a fost plimbat timp de opt ore între două secţii ale Spitalului Judeţean din Focşani

Foto: RTV
Un bărbat a fost plimbat opt ore între două secţii ale Spitalului Judeţean din Focşani

Un bărbat fără adăpost din Focşani a fost plimbat opt ore cu ambulanţa prin oraş. Aceasta a fost trimis de la secţia de psihiatrie la cea de dermato-venerice şi înapoi.

Aproape de miezul nopţii, un localnic din Poiana Cristii a sunat la ambulanţă după ce a găsit un necunoscut într-un şanţ. Bărbatul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde medicii au stabilit că este în sevraj şi suferă de etilism şi pelagră, aşa că i-au dat trimitere la secţia de psihiatrie, aflată într-o altă clădire. De acolo, ambulanţa a fost redirecţionată către secţia de dermato-venerice, în altă parte a oraşului.

"Am mers la dermato, de la dermato ni s-a spus că nu este pentru dânşii, este pentru psihiatrie. La psihiatrie ne-a explicat că l-au văzut şi astă-noapte, deci nu este pentru psihiatrie, este pentru dermato", a declarat medicul de pe ambulanţă, Marian Cojocaru.

Plimbarea a durat opt ore, timp în care s-a schimbat şi tura pe ambulanţă. În cele din urmă, bărbatul a fost internat la secţia de dermatologie. La niciuna dintre cele două secţii, medicii nu au vrut să comenteze situaţia.

Cazul va fi analizat de comisia de etică şi disciplină a Spitalului Judeţean de care apartin cele două secţii.
Mai multe articole despre:
spital ambulanţă medic psihiatrie