MENIU

Un băiat de 17 ani din Constanţa a primit o inimă nouă

Foto: Realitatea TV

Şansă la o nouă viaţă pentru un tânăr de 17 ani din Constanţa. Băiatul a primit o nouă inimă. El fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş încă din luna martie cu o afecţiune gravă la inimă. Boala s-a agravat, iar de mai bine de o lună, inima tânărului funcţiona ajutată doar de aparate.

Vlad a primit vestea că suferă de o boală gravă de inimă chiar de ziua lui, anul trecut în septembrie. Din martie, medicii au decis că singura lui şansă este la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Tîrgu-Mureş. A aşteptat mult o inimă nouă, iar acum visul i s-a împlinit.

Noua inimă care bate în pieptul lui Vlad vine de la un tânăr tot de 17 ani din Iaşi. Acesta a murit în urma unui accident cu scooterul. Familia băiatului a fost de acord să doneze inima când a aflat că un tânăr de aceeaşi vârstă are nevoie de ea.

Intervenţia a durat 6 ore, iar medicii spun că operaţia a reuşit.  Pentru Vlad urmează o perioadă dificilă de recuperare. Medicii cred însă că băiatul se va pune rapid pe picioare.