MENIU

Un băiat de 15 ani a inventat un sistem ce produce energie pe bază de alge

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Mulţumită lui Javier Fernandez-Han, în vârstă de 15 ani, suntem mai optimişti în ceea ce priveşte abilitatea de adaptare a viitoarelor generaţii într-o lume cu resurse limitate. Liceanul a dezvoltat un sistem ce generează energie din alge.

Sistemul combină o mulţime de tehnologii noi dar şi mai vechi pentru tratarea deşeurilor, producerea metanului şi bio-uleiurilor pentru combustibili, producerea hranei pentru oameni şi animale, capturarea gazelor cu efect de seră şi producerea oxigenului.

Denumit sistemul Versatile, este proiectul câştigător al concursului "Invent your world challenge", premiat cu o bursă de 20.000 de dolari.

Sistemul Versatile al lui Javier este alcătuit din şase subsisteme: un digestiv anaerobic pentru deşeurile menajere, un aparat care transformă deşeurile digerate în hrană pentru alge, nişte cuptoare care ard metan, un aparat de capturare a dioxidului de carbon, bioreactori pentru alge care produc o biomasă de alge şi oxigen, şi PlayPump, o pompă care produce energie de la joaca copiiilor.

Potrivit tânărului inventator, sistemul este realizat pentru ţările în curs de dezvoltare care au nevoie de surse de energie şi  de înlăturarea deşeurilor.

Sistemul nu a fost încă construit, iar mulţi oameni nu cred în el până nu va fi funcţionabil.
Mai multe articole despre:
energie copil invenţie Sistem alge