MENIU

Un avion s-a prăbuşit în nordul statului New York. Toţi pasagerii au murit

Avionul s-a prăbuşit la aproximativ şapte kilometri de aeroport, într-o zonă rezidenţială
Un prim bilanţ indică 49 de moriţi
Foto: wgrz.com
Piloţii anunţaseră o întârziere la aterizare de două ore

Un avion de linie, cu 48 de persoane la bord, s-a prăbuşit pe o casă din apropierea aeroportului Buffalo, în nordul statului New York. 49 de persoane şi-au pierdut viaţa, a confirmat New York State Police. Una dintre ele se afla la sol.

Zborul continental 3407, operat de Colgan Air, venea de la Newark, New Jersey, şi s-a prăbuşit la ora 3.20 GMT, la aproximativ opt kilometri de aeroportul Buffalo Niagara International, în suburbia oraşului Buffalo, Clarence Center. Avionul a fost mistuit de flăcări.

Avionul Bombardier Dash 8 Q400, cu două motoare, aparţinea companiei Continental Airlines, şi avea 44 de pasageri, doi piloţi şi două însoţitoare de bord.

Piloţii anunţaseră o întârziere la aterizare de două ore, iar apoi au raportat probleme tehnice. Condiţiile meteo erau nefavorabile, fiind prezentă lapoviţa iar vizibilitatea era redusă.

Potrivit CNN, două victime aflate la sol în momentul accidentului, au fost duse la spital cu răni uşoare.

BBC anunţă că 12 case din zona accidentului au fost evacuate. Experţii Agenţiei de Securitate a Tranporturilor Aeriene fac investigaţii, iar mai mulţi agenţi FBI s-au deplasat la faţa locului.

 

Ultimul incident aviatic din Statele Unite a avut loc în urmă cu mai puţin de o lună

155 de oameni au supravieţuit miraculos, după ce avionul Airbus A-320 în care se aflau s-a prăbuşit în râul Hudson, la New York. Pasagerii şi membrii echipajului s-au refugiat pe aripile aeronavei, iar de acolo au fost recuperaţi de echipele de salvare. Principalul erou al incredibilei întâmplări a fost pilotul.

O catastrofă aviatică a avut loc în Rusia, în septembrie anul trecut. Un Boeing 737 s-a prăbuşit în zona munţilor Urali. Toţi cei 82 de pasageri şi 6 membri ai echipajului au murit.

Şi Madridul s-a aflat în doliu pe 20 august 2008: 154 de oameni au murit, iar 18 au fost răniţi după ce avionul în care se aflau a ieşit de pe pistă la decolare şi a explodat.

Mai multe articole despre:
prăbuşire New York linie