MENIU

Un avion iranian a aterizat de urgenţă, din cauza unui incendiu la motor

Foto: skyscrapercity.com

Un avion al companiei iraniene Mahan, care circula pe o rută internă, a aterizat de urgenţă duminică, la Teheran, după un incendiu la un motor, la scurt timp după decolare, relatează televiziunea de stat.

Aparatul, al cărui tip nu a fost precizat, zbura de la Teheran la Mahshahr (sud) şi a trebuit să se întoarcă la circa un minut după ce decolase de pe aeroportul Mehrabad, a adăugat televiziunea pe site.

Incidentul a survenit la trei zile după ce un Iliuşin-62 al companiei Aria s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul Mashhad (nord-estul ţării), accident care s-a soldat cu 16 morţi.

În 15 iulie, un Tupolev-154 al companiei Caspian Airlines, care circula pe ruta Teheran-Erevan, s-a prăbuşit, provocând moartea a 168 de persoane, dintre care 15 membri ai echipajului. Potrivit autorităţilor, ar fi fost vorba de o problemă tehnică.

Iranul a înregistrat mai multe catastrofe aeriene în ultimii 10 ani. Flota sa aeriană, civilă şi militară, este învechită şi nu a fost supusă lucrărilor de întreţinere necesare din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite în anii '80.

Mai multe articole despre:
Iran aterizare de urgenţă